Nieuws, blogs en evenementenGroninger Zorgakkoord (GZA) dag

Groninger Zorgakkoord (GZA) dag

Ontwikkelingen rondom zorgwerkgeverschap in Groningen

Afgelopen maandag heeft onze collega Merel een bijdrage mogen leveren aan de Groninger Zorgakkoord (GZA) dag. Het GZA is een samenwerkingsverband van 18 organisaties in het Groningse aardbevingsgebied.

In de workshop Zorgwerkgeverschap is Merel samen met Klaske Veth, Eric Zwennis, Els Groen en Marjanne Bos ingegaan op de ontwikkelingen rondom zorgwerkgeverschap in Groningen. Uit cijfers blijkt dat in 2030 het tekort aan medewerkers in de zorg in de provincie Groningen fors is opgelopen. Wat kan er in gezamenlijkheid gedaan worden om dit tekort te verkleinen? In de workshop is stilgestaan bij de kansen die er liggen op het gebied van zorgwerkgeverschap om dit gat te verkleinen. Een van deze kansen ligt bij het gezamenlijk werven, opleiden en begeleiden van zij-instromers voor en in de zorg.

Collega’s Merel en Jenneke hebben zich hier het afgelopen jaar voor mogen inzetten. Ook het komende jaar zijn wij betrokken bij het realiseren van de samenwerkingen tussen zeven zorgorganisaties en twee onderwijsinstellingen rondom zij-instromers in Groningen.

Wil je meer weten over wat wij precies doen in Groningen omtrent zij-instromers? Neem dan contact op met EHdK-collega Jenneke Aartsen.

 

Neem contact met ons op!

Tweede Kostverlorenkade 62

1053 SB Amsterdam