Nieuws, blogs en evenementenSamenwerking Alliade, de Zijlen, Trajectum, Vanboeijen en VNN

Samenwerking Alliade, de Zijlen, Trajectum, Vanboeijen en VNN

Lancering expertisenetwerk VG & verslaving

Alliade, de Zijlen, Trajectum, Vanboeijen en VNN zijn een samenwerking aangegaan rondom cliënten met een complexe verstandelijke handicap. Dit zijn mensen waar naast de verstandelijke beperking sprake is van bijkomende problematiek (zoals psychische problematiek of verslaving) en wat moeilijk verstaanbaar gedrag tot gevolg heeft.

De vijf organisaties willen voor deze doelgroep de kennis en expertise in Noord Nederland vergroten. Eerste gezamenlijke stap hierin is het opzetten van een expertisenetwerk VG / verslaving. Dit is een gezamenlijk netwerk waarin professionals van de vijf organisaties betrokken zijn en die te consulteren zijn over complexe casussen waar sprake is van een verslaving. Zij denken mee en geven advies aan de betrokken teams. Ook ontwikkelen zij een gezamenlijk opleidingsprogramma op het gebied van VG / verslaving aan de hand waarvan teams getraind kunnen worden. Op deze manier worden crisissen en verhuizingen van cliënten met een verslaving (op den duur) voorkomen.

De lancering vindt plaats op 16 oktober in Heerenveen en heeft als doel te inspireren, de werkwijze en meerwaarde van het netwerk toe te lichten en daarnaast de kennis en expertise op het gebied van verslaving te vergroten. De bijeenkomst is bedoeld voor professionals van de vier organisaties, maar ook professionals van andere organisaties in Noord Nederland die werken met de doelgroep zijn van harte welkom.

Wil jij komen? Het evenement is helaas vol. Je kan wel collega Noor e-mailen voor een plek op de wachtlijst.

Wil je meer weten of
zelf aan de slag gaan?

Neem contact op met EHdK-collega Jenneke Aartsen.

0637340740 jenneke@ehdk.nl

Jenneke Aartsen

0637340740 jenneke@ehdk.nl