Nieuws, blogs en evenementenNieuwe podcast aflevering

Nieuwe podcast aflevering

Gewoon wonen in de Jeugdhulp: Het Heppie (t)Huis

Zó kan het ook

Nederland plaatst in vergelijking met andere landen in Europa de meeste kinderen uit huis. Jaarlijks zijn dit er zo’n 19.000. Als gevolg daarvan wonen in Nederland op dit moment ruim 43.000 kinderen niet thuis.

 

Luister naar de podcast: De Zorg van Morgen

Kinderen die vanwege problematiek en onveiligheid in de thuissituatie uit huis worden geplaatst, hebben behoefte aan zekerheid, continuïteit en stabiliteit. Helaas krijgt ruim driekwart van de uithuisgeplaatste kinderen gemiddeld vier keer te maken met een doorverhuizing binnen de jeugdhulp. Dit heeft een grote impact op het veiligheidsgevoel en het welzijn van deze kinderen.

In deze aflevering van de Zorg van Morgen zijn we te gast bij het Heppie (T)Huis in Geldrop-Mierlo. Initiatiefnemer René van de Camp en orthopedagoog Ellen van der Hulst nemen ons mee in hoe het Heppie (T)Huis het anders doet. Het Heppie (T)Huis biedt een veilige, warme en stabiele woonplek aan acht kinderen in de gemeente die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Kinderen mogen zo lang blijven als zij willen of als nodig is. Er wordt gewerkt met een vast team van opvoeders en wanneer er extra hulp of behandeling nodig is, vindt dit elders plaats. In tegenstelling tot de gangbare praktijk, blijft het Heppie (T)Huis zo lang als nodig de woonplek van het kind.

Waarom het werkt en wat er nodig is om dit praktisch te organiseren? Dat hoor je in deze aflevering!

Neem contact met ons op!

Tweede Kostverlorenkade 62

1053 SB Amsterdam