Nieuws, blogs en evenementenNieuwe podcast van EHdK: De Zorg van Morgen

Nieuwe podcast van EHdK: De Zorg van Morgen

In de eerste aflevering, ‘Openheid in Geslotenheid’ duiken ze dieper in kleinschalige voorzieningen in de jeugdhulp. “In Nederland zaten in 2020 zo’n 1800 kinderen in de gesloten jeugdzorg en dat moet stoppen” zegt Margot Ende – van de Broek, directeur van stichting Het Vergeten Kind. Veel van deze plekken zijn inmiddels dicht maar toch verblijven er nog altijd zo’n 700 kinderen in de gesloten jeugdzorg. Wat zijn de alternatieven?

Deze aflevering gaat over kleinschalige voorzieningen in de gesloten jeugdhulp. Waarom is dit beter voor jeugdigen? En wat komt er bij kijken om deze vorm van jeugdhulp te organiseren? Teun en Jos gaan in gesprek met Frederique Coelman en Kevin Scholte van Levvel. Zij zijn als organisatie al een aantal jaar bezig met de sluiting van gesloten jeugdhulpvoorzieningen en de ombouw naar kleinschaligheid. Zij nemen de luisteraars mee in het ‘waarom’ en wat je tegenkomt als je dit wil organiseren.

De komende tijd publiceren we iedere twee maanden een nieuwe podcast. Abbonneer je op onze nieuwsbrief via de footer om op de hoogte te blijven.

Wil je meer weten of
zelf aan de slag gaan?

Neem contact op met EHdK-collega Jos Smeenge.

0636153451 jos@ehdk.nl

Jos Smeenge

0636153451 jos@ehdk.nl