Dit is De Zorg van Morgen, waar we de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg verkennen, belichten en verdiepen. Iedere acht weken nodigen we inspirerende gasten uit die zich inzetten om de zorg voor kwetsbaren in onze samenleving te verbeteren.
 _
De Zorg van Morgen is een podcast van EHdK.

Samen bespreken we de meest dringende problemen in de zorgsector en verdiepen we ons in complexe dossiers. We richten ons op hoopgevende voorbeelden die laten zien hoe zorg kan worden verbeterd en hoe je dit praktisch organiseert.

Van kleinschalige voorzieningen tot de Veiligheidsketen, van het terugdringen van uithuisplaatsingen tot de Hervormingsagenda; we proberen samen met jou de essentie te vatten van het snel veranderende zorglandschap. Zo willen we visiematige concepten tastbaar maken en landelijk beleid toegankelijk. 

Aflevering 1: Intro aflevering – Openheid over Geslotenheid

“In Nederland zaten in 2020 zo’n 1800 kinderen in de gesloten jeugdzorg en dat moet stoppen” zegt Margot Ende – van de Broek, directeur van stichting Het Vergeten Kind. Veel van deze plekken zijn inmiddels dicht maar toch verblijven er nog altijd zo’n 700 kinderen in de gesloten jeugdzorg. Wat zijn de alternatieven?

In deze aflevering hebben we het over kleinschalige voorzieningen in de gesloten jeugdhulp. Waarom is dit beter voor jeugdigen? En wat komt er bij kijken om deze vorm van jeugdhulp te organiseren? We gaan in gesprek met Frederique Coelman en Kevin Scholte van Levvel. Zij zijn als organisatie al een aantal jaar bezig met de sluiting van gesloten jeugdhulpvoorzieningen en de ombouw naar kleinschaligheid. Zij nemen ons mee in het ‘waarom’ en wat je tegenkomt als je dit wil organiseren.

Luister hier naar deze aflevering.

Luister de podcast hier (Spotify)

Wil je meer weten of
zelf aan de slag gaan?

Neem contact op met EHdK-collega Jos Smeenge.

0636153451 jos@ehdk.nl

Jos Smeenge

0636153451 jos@ehdk.nl